Medicamentele nu vindeca boli

posted in: Generale, Remedii, Sanatate, Sfaturi | 0

medication-233109_1280

Cu totii facem la fel. E comod, e simplu (sau asa pare), pare ca funtioneaza. Pentru orice disconfort inghitim un hap, o pastila. De mici, cum aparea ceva, cum curgeau un pic mucii, mama de dadea o pilula mai mult sau mai putin colorata, mai mult sau mai putin amara. Ba chiar am ajuns sa luam pastile fara sa ne fie rau. Daca se poate, luam un hap, ceva, asa ca sa prevenim. Ca cine stie…

Pastila, oricare ar fi ea, pare ca ne ofera solutia pentru orice problema. La indemana si simplu de inghitit, nu ne ia decat cateva secunde sa o dam pe gat, nu presupune nimic din partea noastra. Nu ne indeamna sa ne gandim daca am facut noi ceva si a dus la boala, nu ne obliga sa ne schimbam conduita, obiceiurile, nimic. Inghitim pastila cu o totala relaxare si lipsa de responsabilitate. Pentru ca am fost invatati sa credem ca medicamentele ne vindeca.

Medicamentele nu vindeca nimic. Scopul lor este de a ne scapa de simptome. Atat. A nu mai avea simptome nu e echivalent cu a fi lipsiti de boala. Dobandirea bolii, ca si vindecarea ei sunt doua procese lente. Se intind uneori pe perioade lungi, de ani de zile. Daca ma doare capul iau o aspirina sau un ibuprofen. In cca 30-40 de minute se poate sa-mi treaca. peste un timp se poate sa ma doara iar, cand medicamentul si-a pierdut efectul. Si mai iau unul. Nici o intrebare sau preocupare referitoare la cauza durerii. Oare inghitind o pilula scapam de cauza care a generat problema? Nicidecum! Scapam doar de disconfort prin inhibarea unor mecanisme care ne fac sa simtim acel lucru neplacut.

Cand suntem bolnavi ne simtim rau. La inceput simptomele sunt o reactie de aparare a organismului. Ele ne semnalizeaza ca ceva nu este in regula pentru ca noi sa constientizam ca trebuie sa schimbam ceva, sa descoperim cauza si sa o eliminam. Daca acest lucru nu se intampla, dezechilibrul din organism creste, simptomele se inmultesc. Ele nu mai sunt doar semnale de avertizare ci devin rezultatul unor modificari de functionare al corpului, al modificarilor de chimie celulara sau ale altor dezechilibre. Daca nu eliminam cauza, boala se va croniciza iar dezechilibrele vor ajunge intr-un punct de la care cu greu pot fi reversibile.

Pastila elimina DOAR simptome. Ne fac sa nu mai simtim durere, slabiciune, ameteala, inhiba anumite mecanisme care desi generatoare de stari neplacute sunt tocmai mecanisme de autoechilibrare, poate de vindecare. Daca cineva are tensiunea arteriala crescuta ia medicamente care o scad. Cauzele pot fi multiple, dar nu de nedescoperit. De exemplu se poate ca dieta persoanei sa contina prea multa sare ascunsa. Neeliminand sarea tensiunea poate sa scada cu medicamente insa efectul sarii asupra organismului ramane, afectand corpul in continuare. Pastilele trebuie luate mereu ascunzand starea de rau insa corpul nu se poate vindeca in conditiile cauzei care persista. Ba chiar ne vom trezi intr-o zi ca doza initiala de medicamente devine insuficienta si trebuie crescuta si in plus vor aparea alte simptome, probleme renale, procese inflamatorii.

Medicamentele nu vindeca. Ele elimina simptomele si ne elibereaza de stressul disconfortului. Astfel corpul eliberat de suferinta va declansa procesele si mecanismenle naturale de adaptare si autovindecare daca cauza ii va permite. De vindecat (daca se mai poate) o face corpul, intotdeauna singur. Cu medicamente sau nu, facand fata suferintei. Da, exista grade de boala de la care supravietuirea nu mai este posibila decat cu pastile. Daca nu ne-am grabi sa le luam cu atata usurinta si ne-am concentra pe a gasi cauza am avea mai putine suferinte cronice. Daca am avea grija si rabdarea necesara de a intelege corect mesajele corpului nostru si de a gasi cauzele durerilor zilnice, puterea se a ne schimba obiceiurile si modul de a gandi ca sa declansam sistemele naturale de vindecare am fi mai putin dependenti de pastile, mai fericiti si cu adevarat mai sanatosi si mai longevivi.

Sunt anumite lucruri pe care nu le putem schimba sau cauze de boala de care nu putem scapa (cum e poluarea) dar putem declansa mecanisme de aparare care sunt in masura sa declanseze in corp bariere impotriva factorilor perturbatori. Alimentatia adaptata cauzelor, genomului (fiecarui organism) si a starii lui la un moment dat – ma refer la schemele de alimentatie terapeutica – isi propune sa elimine medicamentele (substante chimice) si sa porneasca mecanismele naturale de vindecare si echilibrare.

Medicamentele nu vindeca ci ascund. Uneori sunt indispensabile dar trebuie folosite cu mult discernamant si nu abuziv, nu pentru orice.

Daca ti-a placut, posteaza articolul pe reteaua ta sociala!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply